30 november 2014
a
A
IJzer en water
zondag 141130
Een eerste wandeling gaat vandaag naar de top van de Mt Iron. Het weer is warm genoeg om de af en toe steile hellingen ons af en toe stevig in de kuiten te laten bijten. Er zijn nu eens wat meer mede-wandelaars op het pad, op weg naar de mooie panorama’s over Wanaka enerzijds en richting Albert Town en de Clutha River aan de andere kant. De terugweg, voortdurend dalend, brengt de vreemde sensatie, dat eenmaal terug op het vlakke, de benen nog maar moeizaam de voeten van de grond kunnen krijgen. Maar alles went en we krijgen er natuurlijk weer gauw de pas in.
We besluiten na het eten tot de Waterfall Creek Walk. De wandeling start aan de westzijde van het Ros Bay recreatieterrein. We lopen langs de oevers van het meer. Na het Edgewater resort en als de bebouwing aan de Sunrise Bay Drive achter de rug is, komen we in een natuurgebied, waar we worden uitgenodigd mee te helpen nieuwe aanplant van water te voorzien. Overal staan watertonnen met emmers voor dat doel gereed. Als Chrisels er van door drongen is van het goede om in dit geval de natuurlijke gang van zaken te verstoren, helpt het team hieraan naar hartelust. We bereiken de Waterfalls Creek. Van een waterval is daar echter niets te bekennen. Gelukkig is de tocht niet voor niets geweest, want de aanwezigheid van een peutertje geeft Els de gelegenheid haar affiniteit tot klein grut nog eens even uit te leven. Een jeep met oplegger brengt een speedboat te water. Het doel daarvan lijkt te zijn rondjes varen om het Ruby Island dat een paar honderd meter van de wallekant in het meer ligt. Gedurende onze wandeling terug blijft de schipper daarmee voortdurend aan de gang. Maar we hebben geen oog voor hem. Ook op de terugweg begieten we waar mogelijk de grond rond de smachtende plantjes. Zo keren we huiswaarts, met voldoening terugziend op het bevorderen van tegennatuurlijke groei en bloei tijdens opnieuw een ontspannen en zonnige vakantiedag.